Over Susan

Susan Jane volgt haar hart want het hart zegt zoveel meer dan alles om haar heen. Haar zelfgeschreven nummers op haar debuutalbum ‘Clarity Of Mind’ gaan er met name over hoe belangrijk het is om vanuit je hart te leven. Dat blijkt nogal een dagelijkse oefening, want heel vaak komt het verstand er ongewenst tussen. Het door ouders, familie, leraren, vrienden, kennissen, advertenties, televisie, radio, internet, gebeurtenissen etc., geprogrammeerde verstand. Jarenlang leefde Susan volgens andermans – vaak op angst gestoelde – overtuigingen. De enige manier om hier een weg uit te vinden is teruggaan naar de kern, naar de grootsheid in jezelf. Van dromen naar durven en doen!

“Het zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen vanuit hun hart gaan leven en dus zichzelf gaan zijn omdat we dan eerlijke, authentieke en creatieve oplossingen krijgen. Door passie gedreven oplossingen is wat de wereld nu meer dan ooit nodig heeft.” – aldus Susan.

Music from the Well

Sinds 2016 is Susan een muzikaal project “Music from the Well” gestart met musicus / gitarist Will Sophie. Na een ontmoeting tijdens een huiskamerconcert van Susan Jane bleken zij en Will Sophie muzikaal op één lijn te zitten. Hieruit volgde een jamsessie waar al snel mooie songs uit voort bleken te komen. Het besluit om samen een project op te zetten was snel genomen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

musicfromthewell_willsusan-360x240

Beluister het complete album
Beluister het complete album

Het geheel heeft de naam ‘Music from the Well’ gekregen. Muziek uit de bron. Een bron die een rivier vormt en zijn eigen weg zoekt. Komt er een obstakel op zijn weg, dan zoekt de rivier een weg eromheen. Op deze manier ontstaat de muziek van Susan en Will. Will begint met een riff of een paar akkoorden, bij Susan ontstaan dan de woorden. Soms over iets wat er op dat moment in haar leven speelt, maar ook ontstaan de woorden spontaan en komt een tekst vanzelf.

Het complete debuutalbum “Unity in Diversity” is hier te beluisteren:

Clarity of Mind

Op 4 november 2012 presenteerde Susan het album ‘Clarity Of Mind‘ dat zij heeft mogen opnemen met een bont gezelschap aan getalenteerde muzikanten, o.a. Arthur Bont (drums / percussie), Janos Koolen (gitaar), Lucas Beukers (bas), Frank Montis (toetsen), Rory Ronde (gitaar), Matthijs Lievaart (viool), Morris Kliphuis (hoorn), Kobi Arditi (trombone), Randell Heye (trompet), Stan Haywood (klarinet), Jon Karthaus (zang) en Leine (zang).

Susan koos er bewust voor om dit album zelf te schrijven, te componeren en te produceren.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Susan Jane was te zien en te horen in de Nederlandse Media, op Radio 1, 2, 5, 6 en op KX Radio. Ze was de support act van Charlie Dée en Wouter Hamel. Ze speelde op podia als Paradiso, Panama en de Kleine Komedie en stond op festivals als de Uitmarkt en Holland Got Soul. Verder was ze in de Nederlandse theaters te zien.

CD RELEASE 'Clarity Of Mind' 2012 - Co-creators!