Aalsmeer (NL) – 30/03/2014 – TV-studio’s Aalsmeer – Inzamelactie voor Vrienden van de Olifant – Nederland

Optreden
Inzamelactie voor Vrienden van de Olifant
When
Sunday 30 March 2014
10:00 - Buy Tickets
Where
TV-studio’s Aalsmeer (map)
Aalsmeer (NL), Nederland
Other Info
Een ziekenhuis voor alle zieke olifantjes in Sri Lanka is hard nodig! Deze dag zamelen we zoveel mogelijk geld in om dit te verwezenlijken.

Op Sri Lanka worden regelmatig jonge olifantjes alleen aangetroffen. Meestal is het niet bekend wat er met hun moeder of kudde gebeurd is. Deze olifantjes worden naar het olifantjesweeshuis Elephant Transit Home gebracht. Een aantal weesolifantjes hebben bij binnenkomst direct medische verzorging nodig, zoals Namal en Hercules, die beiden geopereerd moesten worden. Namal was in een stropersstrik gelopen en had een ernstig ontstoken voet, die levensbedreigend was als er niet geopereerd zou worden. Hercules is door een vrachtauto aangereden en het babyolifantje werd met zware verwondingen langs de kant van de weg gevonden. Eén pootje was dermate gecompliceerd gebroken dat alleen een operatie zijn pootje en zijn leven konden redden. Er komen op Sri Lanka regelmatig mens-olifant-conflicten voor, omdat het leefgebied van de olifanten steeds kleiner wordt. Een olifant leeft op z'n geheugen; als er op de plaats waar de kudde zich bevindt onvoldoende voedsel kan vinden, dan weet de matriarch waar wél water en voedsel te vinden zijn. Als deze plaats door mensen is ingenomen en daar woongebied van gemaakt hebben, ontstaan er conflicten als de olifanten van de landbouwgewassen eten. Door deze conflicten kunnen baby-olifantjes alleen komen te staan.

« Back to the calendar